O kožený nábytek se musí pečovat

Kůže je nenahraditelná, a to už desítky let. Ostatně o tom hovoří za své i desítky ba stovky imitací kůže, které zahlcují trh. Kůže je i v našem století součástí elegantních apartmánů stejně jako ultramoderních bytů, ale také rustikálně laděných domů. Kůže je nadčasová doplněk jak v módě, tak i v interiérech.
Designový kožený nábytek se u nás rozmohl až někdy v devadesátých letech dvacátého století – poměrně pozdě. Ovšem velice rychle zde zdomácněl a Češi si na luxus a eleganci, které se v kůži kloubí, rychle zvykli.

Kůže nevyjde z módy jenom tak
Kůže hraje stále prim, vidíme ji v magazínech, v obchodech s nábytkem, vidíme ji v televizních seriálech neustále v užitku, ale hlavně ji vidíme v domácnostech. Proč? Nejspíš proto, že žádný jiný povrchový materiál nespojuje tolik užitečných a důležitých vlastností, jako je právě kůže. A které vlastnosti to jsou?


–          Prodyšná
–          Hladká
–          Příjemná na dotek
–          Teplá
–          Hebká
–          Elegantní
–          Stylová
–          Nadčasová


Pečování o kůži je oproti tkaninám velice snadné, tvrdí designéři

Udržet kůži je náročné?

  • Mýty o tom, jak je kůže náročná na údržbu, se zrodily mnohem dříve než internet a jsou stejně nekončící jako dominantní pozice kůže na trhu

Avšak v pravdě péče o kůži není tak náročná. Hlavně musí jít skutečně o kůži, která je určena k použití na nábytek, zbytek je jenom pár jednoduchých pravidel:
1.       Nikdy nesušit kůži pomocí fénu na vlasy
2.       Nikdy nepoužívejte k čištění krém na boty
3.       Nikdy nepoužívejte k čistění chemické čistidla
4.       Nikdy k čistění nepoužívejte přípravky kosmetické

Vždy chraňte kožený nábytek před přímým sluncem a velkou horkostí. Použijte čisticí prostředek, který doporučí prodejce. Od prachu utírejte suchým hadříkem. Můžete jednou za čas na kožený nábytek aplikovat kondicionér určený na kůži, který vám doporučí prodejce nábytku – ten kůži zjemní a usnadní její čištění nebo otírání.