Jak si správně vybrat dietologickou poradnu?

Zdravotnické služby nabízejí mnoho druhů poradenství. Můžete se zajít podívat osobně do mnohem jejich poboček, nebo si je najít online, a to včetně nabízených programů a informací okolo. Můžete si také zvolit, jakou poradnu chcete, protože většinou je poradenství dnes již možné provozovat pouze online nebo telefonicky.

Dietologických poraden je velké množství. Jak si mezi všemi těmi odborníky vybrat ty správné, kteří vám doopravdy pomohou? Co všechno vám mohou dietologické poradny nabídnout? A jaká poradna je ta pravá právě pro vás?

Co všechno by měla poradna nabízet?

1.       Konzultace – ať už online nebo osobně, vždy musíte projít vstupní konzultací, kdy si o vás dietolog nebo dietoložka udělají detailní popis. Právě na základě tohoto individuálního a velice přesného popisu je možné vypracovat plán, který vám pomůže docílit vaší vysněné váhy. Avšak nejsou to pouze konzultace.

2.       Laboratorní vyšetření – aby dietolog zjistil váš přesný zdravotní stav, budete také podrobeni mnoha testům. Tyto testy také pomohou ve vypracování individuálního plánu stravování, kterým se musíte řídit, abyste dosáhli toho, čeho chcete. Na tato vyšetření budete posláni do nemocnice, většinou se jedná o krevní testy kvůli hladině cukru v krvi, ale také nejrůznější jiná vyšetření, aby se dietolog dozvěděl také o funkci vašich vnitřních orgánů, nebo aby se předešlo alergickým reakcím na některé potraviny.

3.       Stravovací plán – po konzultacích a vyšetření vám bude dietologem sestaven detailní stravovací plán. Kromě toho, co a kdy máte jíst, vám také bude doporučeno, jakým pohybům, cvikům a cvičením na které oblasti byste se měli zaměřit.

4.       Kontroly – po určitých intervalech, většinou pět až osm týdnů, se dietolog ujistí, zda plán, který vám doporučil, na vás má či nemá vliv.