Praktické stání

Dříve bylo celkem běžné, že byly vyhrazeny prostory pro trhovce, kteří prodávali přebytky ze svých zahrad, ale nabízeli i různé lesní dary a také přírodní produkty. Takové tržnice byly vybaveny jednotlivými stánky, které byly většinou ze dřeva. Ten kdo chtěl, si mohl toto místo zaplatit a podle potřeby ho užívat. Dřevěné konstrukce byly majetkem města, který se o ně staral, a také vybrané peníze putovaly do městského rozpočtu. Je pravdou, že někde tato možnost ještě funguje, převážně když je dovoleno prodávat přímo na náměstí nebo jiných veřejných prostorách. Často se s takovým řešením můžeme setkat na různých jarmarcích nebo při vánočních a velikonočních trzích. Výjimkou nejsou ani mnohdy farmářské tržnice.

veletrh

Pronájmy stánků mohou fungovat i jinak

V dnešní době celkem spolehlivě fungují různé firmy, na které se můžeme obrátit v čase potřeby. Ne každému se totiž vyplatí si zakupovat stánek a je pravdou, že moderní technologie zasáhla i tyto produkty. Párty stany se dnes dají zapůjčit, ale i zakoupit přesně podle potřeby na metry čtverečné. Nejsou dřevěné, tudíž není potřeba na ně nějaká složitá doprava. Například nůžkové stany, které vyrábí český výrobce, se mohou pochlubit nejen skvělou konstrukcí, ale i stabilitou pokud náhodou přijde silnější vítr. Hlavně se dají velmi rychle postavit a opětovně složit, což uvítá většina prodejců.

prodejní stánky

Zapomeňme na výrobky z obchodních domů

Pokud skutečně chceme, aby nám konstrukce, ale zároveň zastřešení dobře fungovalo, tak rozhodně musíme zabrousit do jiných nabídek, než budou vystavované stany u obchodních domů. Lepší je si za kvalitu připlatit a vědět, že naše zboží bude v bezpečí, než při prvním fouknutí podpírat plastové nohy nebo zjistit, že zastřešení je takové kvality, že snadno propustí vodu, tudíž vlastně stánek bude vhodný leda tak na zahradu a to ještě jen když bude pěkné počasí. Navíc výrobce stanů nám může nabídnout nejen záruku, ale ještě možnost výběru v barvě nebo potisku třeba na boční strany. To se pak bude prodávat jedna báseň. Ale nic méně než si takový stánek zakoupíme, máme možnost si ho pronajmout a vyzkoušet jeho kvalitu. To se rozhodně vyplatí.