Redukce váhy, která organismus nezatěžuje

Potíže s nadváhou řeší mnoho lidí. Někteří uvěří takzvaným „zaručeným dietám“ filmových hvězd a někdo se rozhodne potrápit raději své tělo v posilovně. Který způsob bývá rozumnější a pro naše tělo méně devastující, je asi jasné. Existuje ale ještě třetí způsob. A to zaručený.
§ Ketonová, proteinová nebo také bílkovinná dieta, vás totiž nebude zbavovat svalové hmoty, jak je tomu u běžných typů redukčních diet, ale půjde rovnou po vašem naspřádaném tuku.
srdíčka z melounu
Jak je možné, že právě tato dieta funguje?
o Je to jednoduché.
o Poté, co profesor Blackburn zjistil, jak se tělo může samo vypořádat s uloženými tuky, byl k tomuto cíli už jen krůček.
Tělu se (ve formě potravy) podává zvýšené množství proteinů (bílkovin) a sníží se příjem tuků a sacharidů. V těle se začne vytvářet ketóza, ve které vznikají ketolátky. Což je plnohodnotná náhrada potřebných sacharidů.

Úbytek hmotnosti je dlouhodobý

Velice pozitivní zprávou je, že se tělo nezbavuje pouze tuku podkožního, ale i útrobního. Ten sice není vidět, ale o to je zákeřnější. Omezuje a tím pádem namáhá naše vnitřní orgány. Proteinová dieta má jednu důležitou stránku. Tou jsou speciálně připravované potraviny. Není totiž možné jíst běžnou stravu, protože by dieta byla jednoduše neúčinná.
§ Tyto speciálně připravené pokrmy proteinové diety jsou velice pestré a nechybí tam ani dezerty, palačinky, polévky a další lahůdky.
§ Hladem tedy rozhodně trpět nebudete.
tělo štíhlé mladé ženy
Dietní programy nejsou pochopitelně pro každého stejné. Záleží na věku, pohlaví a také na reálném cíli, který si konkrétní klient zvolí. Fáze proteinové diety jsou tři. Úbytek hmotnosti ale je možné zaznamenat už po několika dnech. Na konci třetí fáze je váhový úbytek už padesáti až sedmdesátiprocentní z celkového cíle. Velkou výhodou je, že u této redukční diety naprosto odpadá takzvaný jo-jo efekt.