Komfortní ubytování je důležité pro objevování zajímavých pražských zákoutí

Praha ukrývá stovky zajímavých zákoutí, o jejichž existenci řada turistů vůbec neví. Ubytujte se v pohodlné ubytovně na severovýchodním okraji hlavního města a vydejte se s námi za památkami do míst, kde se lidem tají dech.

mlýnské kolo na Kampě

Dialektika času v živoucí formě

Máte rádi tajemná zákoutí křivolakých úzkých uliček ve staré zástavbě, kde to na vás dýchne atmosférou černobílých filmů z první republiky? Podobné prostředí, které lze shlédnout v seriálu Kamarádi, kde svým hereckým výkonem exceloval Marek Eben, můžete obdivovat nedaleko Pražského hradu mezi Černínskou zahradou a Hradčanským náměstím. Patří sem ulice Kapucínská, Hrnčířská, Na náspu, Nový svět, Kanovnická, Černínská a částečně Loretánská a U Kasáren. V jednom z domů trávil podzim svého života jeden z nejvýznamnějších českých spisovatelů, milovník řeky Berounky, Ota Pavel a vy se sem můžete vypravit, kdykoli, v jakémkoli ročním období.
starobylé pražské uličky

Lanovkou za krásným výhledem v dějišti W. A. Mozarta

Nedaleko domu, kde většinu svého života strávil jeden z nejpopulárnějších umělců světa – Karel Gott, pod Muzeem W. A. Mozarta na Bertramce, v parku Mrázovka se nachází několik objektů hotelového komplexu NH Collection Prague. Ty jsou umístěny ve svažitém terénu a jsou mezi sebou propojeny elektrickou lanovou drahou velmi neobvyklého vzhledu. Lanovka je v provozu denně, a dokonce i v nočních hodinách, ale především je k dispozici komukoli zdarma. Je odtud velmi působivý výhled na Prahu a můžete se tu pomyslně přenést do období, kdy tu působil Wolfgang Amadeus Mozart.

Plavba po Vltavě stokrát jinak

Vodáci znají řeku Vltavu na jejím horním toku, splouvá se z Lenory, případně z Vyššího Brodu až do Českých Budějovic. Na stejné řece, ovšem se zcela odlišnou atmosférou, můžete prožít plavbu širokým klidným korytem napříč plavebními komorami parníkem z centra Prahy až na Slapskou přehradu.

Kromě parníků lze také užívat romantiku na vltavské hladině s převozním člunem. Těch je v Praze několik desítek a provozují je nadšenci na dvou převozních linkách. Přepravíte se jimi na druhý břeh mezi Císařskou loukou, Vyšehradem a pivovarem Staropramen, anebo linkou P7 z Karlína na ostrov Štvanice a k Bubenskému nábřeží.