Vlastní bydlení bez úspor

Podmínky pro poskytování hypotečních úvěrů se v posledních letech dost změnily. Zatímco před pár lety nebyl problém získat hypotéku na 100% odhadu nemovitosti, v dnešní době se již dostanete maximálně na 80% ceny nemovitosti. 100% hypotéka http://www.fahd.cz/hypoteka-bez-dolozeni-prijmu/ je již tak trochu sci-fi. Zbytek musíte mít našetřený. Což v dnešní době při cenách nemovitostí není zrovna malá částka. Při ceně bytu 3 000 000 potřebujete mít našetřeno minimálně 600 000, což je pro mladé rodiny s dětmi naprosto neskutečná částka. Spousta rodin tak zůstává v drahém nájemním bydlení, které navíc mnohdy není ani vyhovující.
domek z peněz
Pokud potřebujete získat hypotéku i bez našetřených peněz, pak máte jen málo možností, jak toho dosáhnout. První možností je zapůjčení zbývající částky u jiného subjektu. Pokud chcete jít touto cestou, pak je nejlepší využít služeb finančního poradce, který vám jistě poradí, jak to bude nejjednodušší a nejlepší. Pokud máte i jinou nemovitost, můžete ručit klidně dvěma nemovitostmi, čímž dosáhnete na vyšší částku hypotéky. Akorát se zastavenou nemovitostí budete jen těžko disponovat – prodej nemovitosti je z velké části znemožněn, či značně ztížen. Často je to tak, že mladí lidé ručí i domem rodičů či prarodičů, který je již splacený právě proto, aby dosáhli na dostatečný hypoteční úvěr. V tomto případě může nastat problém, především pokud máte problémy se splácením nemovitosti a tím pádem ohrozíte i nemovitost, která je také v zástavě.
peníze euro
Pokud se rozhodnete jít jednou z výše popsaných cest, pak si vždy nechte pořádně poradit od finančního poradce, který má přehled o všech možnostech a zaručeně vám poradí, jak se dostat k hypotéce co nejlepší cestou. Zároveň vás může varovat, pokud se mu bude zdát, že daná cesta k domu není vhodná pro vás a mohla by vám přinést spíše potíže, než užitek. https://business.center.cz/business/pojmy/p1531-kardinalisticka-teorie-uzitku.aspx