Snadná pokládka laminátové podlahy v pěti bodech!

Základem každého interiéru je podlaha. Nová podlaha může rázem změnit vzhled celé místnosti k lepšímu. Nemusíte přitom plývat finančními prostředky a novou podlahu si můžete položit během chvíle sami. Věřte, že pokládka laminátové podlahy není žádná věda a zvládnete to i vy sami během malé chvilky.
dřevěná podlaha s beruškou
Nežli se pustíte do pokládání nové podlahy, je nejprve nutné se vypořádat s tou starou. Není vhodné laminátovou podlahu pokládat na parkety, linoleum a už vůbec ne na koberec. Povrch musí být zcela rovný, tvrdý a dobře vyschlí. Jakmile máte takto připravenou plochu, můžete přistoupit k dalšímu kroku.
leštění podlahy
Následně je nutné na zem položit parotěsnou podložku. Dbejte na to, aby se jednotlivé pásy podložky překrývaly (ideálně o 5 až 10 centimetrů). Aby se jednotlivé pásy nepohnuly, je vhodné je slepit těsnící páskou.
Na parotěsnou podložku umístěte podložku a to nejlépe v takové barvě, jakou bude mít vaše budoucí nová podlaha. Podložku je vhodné pokládat kolmo k parotěsné podložce, neboť díky tomu zabráníte umístění spojů na stejné místo a podlaha bude lépe těsnit. Tuto podložku v obchodech můžete najít v rolích nebo v podobě skládacích desek. To jakou variantu zvolíte, je jen na vás. Zvolený typ nemá na výsledný vzhled vliv.
Nežli přistoupíte k pokládání samotné laminátové podlahy, měla by být nejméně 45 hodin umístěna v dané místnosti, aby se aklimatizovala. Není vhodné podlahu pokládat ihned po vystavení velkého teplotního šoku.
U první řady u stěny, kterou budete pokládat je zapotřebí nejprve uříznout pera. Následně budete jen přikládat další prkna. Jednotlivé části je nutné si předem přesně naměřit dle délky a tvaru místnosti následně uříznout. Při pokládání si dejte pozor na případný vzor podlahy, který je nutné dodržet. U klasických imitací dřeva si pak pohlídejte příliš časté opakování vzoru.